Loading...

Highvale Habitat

Nestled in Brisbane's northwest hinterland, this finely crafted habitat finds balance in its surroundings: not only with the natural slope of the land, but also between modern and traditional styles; metal and timber textures; Australian and Japanese architecture; privacy and views.

With metal cladding and featuring industrial-look 400 Series commercial framing to complement the exterior design language, the full-height glazed façade provides expansive views of nature and light deep into the building.

Extensive use of Sunergy® Neutral glazing to maximise daylight does not compromise on comfort and energy efficiency. The specialised coating inherent to this glass acts like a filter, deflecting the sun’s direct energy helping to reduce the cost of living with Queensland's harsh climate.

The design has a distinct separation between living and sleeping areas linked with a continuous corridor providing illumination and ventilation from the 525 LouveMASTER™ system.

The combination of S4 Centor Retractable screens and 618 Series Stacker door system with the sill track recessed into the polished timber floors provides unimpeded access between the indoors and outdoors.


Builder

Architect

Category

Louvres Stackers Double-Hungs

Share

More Projects in this Category